Kiinteistönvälitys

Myytävät metsätilat ja tontit


Katso myytävät kohteemme täältä: Etuovi.com


Välitämme metsätilasi – miksi valita Kajaanin Metsäpalvelu tilasi välittäjäksi?


Metsätilan välitys vaatii kiinteistökaupan osaamisen lisäksi korkeaa metsänarvioinnin ammatittaitoa. Välittäjämme ovat LKV-kokeen suorittaneita metsätalousinsinöörejä ja metsänhoitajia. Välittäjämme ovat kiinteistökaupan juridiikan lisäksi metsätilasi arvon määrittämisen spesialisteja.

Todelliseen puustotietoon perustuva metsäkiinteistön arviointi on onnistuneiden metsätilakauppojen perusta. Käytämme metsätilasi arvonmääritykseen avointa metsävaratietoa, jota asiantuntijamme päivittävät tarvittaessa ajantasaisten kaukokartoitusaineistojen avulla. Lisäksi teemme aina välittämissämme kohteissa huolellisen maastotarkistuksen, jolloin voimme korjata avoimessa metsävaratiedossa olevat virheet. Näin voimme turvata metsätilakaupan osapuolien oikeusturvan toteutumisen, sillä metsätilan myynti pelkän maastotarkistamattoman metsävaratiedon (metsään.fi tieto) perusteella on sekä myyjälle että ostajalle iso riski. Metsään.fi aineiston kokonaistilavuus tosin pitää yleensä melko hyvin paikkaansa heti laserkeilauksen jälkeen, mutta kun laserkeilauksesta alkaa kulua aikaa, puuston virheelliset kasvumallit alkavat heikentää metsävaratiedon luotettavuutta. Laserkeilauksen jälkeen tehdyt hakkuut eivät myöskään täysin päivity metsään.fi tietoihin. Viime kädessä myyjä voi joutua vastaamaan virheellisestä puustotiedosta ostajaa kohtaan. Sen vuoksi ammattitaitoisen kiinteistönvälittäjän käyttäminen metsätilakaupassa on ensiarvoisen tärkeää.

Tunnemme vuosikymmenten kokemuksella metsätilojen hintatason. Oikean pyyntihinnan määrittäminen lisää kysyntää ja johtaa myyjän kannalta parhaaseen kauppahintaan. Luotettavaan puustoarvioon perustuva hinta-arvio johtaa todennäköisesti useamman ostotarjouksen saamiseen. Tällä hetkellä erilaiset instituutiot ostavat paljon metsätiloja. Heillä on käytössään metsätilakaupan huippuammattilaisten ostotuki ja usein myyjää parempi ymmärrys metsätilan arvosta. Sen vuoksi suora myynti ilman välittäjää ei välttämättä johda myyjän kannalta taloudellisesti edullisimpaan tulokseen.

Tavoitteenamme on tarjota mahdollisimman vaivatonta ja ymmärrettävää välityspalvelua. Tarvittaessa teemme kiinteistökaupan alusta loppuun täysin sähköisesti. Hankimme kiinteistöistänne kaikki tarvittavat asiakirjat sekä selvitykset. Autamme myös ostajaa ja myyjää veroseuraamusten selvittämisessä sekä tarvittaessa uutta metsänomistajaa kannattavan ja monitavoitteisen metsätalouden harjoittamisen aloittamisessa.

Metsätilan välityspalkkiot

Välityspalkkio 4.1 % toteutuneesta kauppahinnasta (sis. ALV 24 %) ja minimipalkkio 1800 €, (sis. ALV 24 %) tai hinta sopimuksen mukaan.

Metsätilan alustava hinta-arvio ilman kustannuksia

Välityspalkkio sisältää
  • Myytävään kohteeseen tutustuminen maastossa toimeksiantosopimuksen teon jälkeen
  • Kohteen valokuvaus markkinointia varten (mahdollisuus ilmakuvaukseen dronella)
  • Kohteen markkinointi ja tarjousten käsittely
  • Kaikki kaupantekoon tarvittavat asiakirjat (sis. kauppakirja, kiinteistörekisteriote, lainhuutotodistus, rasitustodistus ja kiinteistörekisterikartta)
  • Kaupantekotilaisuuden järjestämisen
Muut palvelut
  • Kauppakirjan teko 250 € + ALV
  • Kaupantekotilaisuuden järjestäminen 350 € + ALV (sis. kauppakirja, kiinteistörekisteriotteen, lainhuutotodistuksen, rasitustodistuksen, kiinteistörekisterikartan ja kauppatilaisuuden järjestämisen).

OTA YHTEYTTÄ!

Pekka Manninen, MMM, LKV, Julkinen kaupanvahvistaja, p. 044 3141434
pekka.manninen@kajaaninmetsa.fi

Petri Manninen p. 040 017 9112
petri.manninen@kajaaninmetsa.fi

Kiinteistönvälitystä Puolangalla: jalomaa.fi

Jalo Karhu (MP Karhu Oy, Puolanka) p. 040 523 8999