Kiinteistönvälitys

Toimimme pääasiassa Kainuun, Pohjois-Pohjanmaan ja Pohjois-Savon maakunnissa. Olemme neljän toimintavuoden aikana välittäneet tuhansia hehtaareita ja kymmeniä metsätiloja. Tiimimme on erikoistunut metsätilojen myyntiin ja arvonmääritykseen. Jos olet miettinyt metsätilastasi luopumista, ole yhteydessä! Palvelemme teitä ammattitaidolla kustannustehokkaasti. Metsätilan myynti etenee seuraavasti:

 1. Ota yhteyttä – laadimme teille hinta-arvion tilasta veloituksetta. Arvio perustuu metsään.fi tietoon. Sen pohjalta saamme teille usein hyvin tarkan arvion tilan markkinahinnasta.
 2. Mikäli hinta-arvio vastaa odotuksianne, tehdään myynnistä toimeksiantosopimus.
 3. Tilan metsät arvioidaan kokeneiden ammattiaisten toimesta kuvioittain maastossa. Jokaisen metsikkökuvion erityispiirteet tulevat huomioiduksi.
 4. Laadimme laadukkaat esittelymateriaalit ja julkaisemme kohteen Etuovi.comissa. Markkinoimme tilaa suoraan myös kaikille rahastoille ja metsäsijoitusyhtiöille, verkostojemme kautta tavoitat kerralla koko Suomen alueen maksukykyisimmät ostajat.
 5. Hyväksyt tai hylkäät tarjouksen – sinä päätät
 6. Jos hyväksyt tarjouksen, laadimme kauppakirjat ja järjestämme kaupantekotilaisuuden.
 7. Tilasta tehdään kaupat ja tässä vaiheessa veloitamme välityspalkkion

Mikäli et halua tilaasi julkiseen myyntiin, voimme hoitaa tilan myynnin myös ns. hiljaisella myynnillä. Tällöin laadimme metsätilastanne arvion aivan kuten yllä ja pyydämme tarjoukset suoraan asiakaskontakteiltamme.


Myynnissä olevat metsätilat


MYYNNISSÄ OLEVAT TONTIT

Tutustu välittämiemme metsätilojen perusteella laadittuun ilmaiseen laskuriin, jolla voit arvioida tilasi kauppahintaa.


2020-2024 välitettyjä kohteita


Välitämme metsätilasi – miksi valita Kajaanin Metsäpalvelu tilasi välittäjäksi?

Metätilan välitys vaatii kiinteistökaupan osaamisen lisäksi korkeaa metsänarvioinnin ammatittaitoa. Välittäjämme ovat LKV-kokeen suorittaneita metsätalousinsinöörejä ja metsänhoitajia. Välittäjämme ovat kiinteistökaupan juridiikan lisäksi metsätilasi arvon määrittämisen erikoisosaajia.

Todelliseen puustotietoon perustuva metsäkiinteistön arviointi on onnistuneiden metsätilakauppojen perusta. Käytämme metsätilasi arvonmääritykseen avointa metsävaratietoa, jota asiantuntijamme päivittävät tarvittaessa ajantasaisten kaukokartoitusaineistojen avulla. Lisäksi teemme aina välittämissämme kohteissa huolellisen maastotarkistuksen, jolloin voimme korjata avoimessa metsävaratiedossa olevat virheet. Näin voimme turvata metsätilakaupan osapuolien oikeusturvan toteutumisen, sillä metsätilan myynti pelkän maastotarkistamattoman metsävaratiedon (metsään.fi tieto) perusteella on sekä myyjälle että ostajalle iso riski. Metsään.fi aineiston kokonaistilavuus tosin pitää yleensä melko hyvin paikkaansa heti laserkeilauksen jälkeen, mutta kun laserkeilauksesta alkaa kulua aikaa, puuston virheelliset kasvumallit alkavat heikentää metsävaratiedon luotettavuutta. Laserkeilauksen jälkeen tehdyt hakkuut eivät myöskään täysin päivity metsään.fi tietoihin. Viime kädessä myyjä voi joutua vastaamaan virheellisestä puustotiedosta ostajaa kohtaan. Sen vuoksi ammattitaitoisen kiinteistönvälittäjän käyttäminen metsätilakaupassa on ensiarvoisen tärkeää.

Tunnemme vuosikymmenten kokemuksella metsätilojen hintatason. Oikean pyyntihinnan määrittäminen lisää kysyntää ja johtaa myyjän kannalta parhaaseen kauppahintaan.

Tavoitteenamme on tarjota mahdollisimman vaivatonta ja ymmärrettävää välityspalvelua. Tarvittaessa teemme kiinteistökaupan alusta loppuun täysin sähköisesti. Hankimme kiinteistöistänne kaikki tarvittavat asiakirjat sekä selvitykset. Autamme myös ostajaa ja myyjää veroseuraamusten selvittämisessä sekä tarvittaessa uutta metsänomistajaa kannattavan ja monitavoitteisen metsätalouden harjoittamisen aloittamisessa.

Voimme välittää tilasi kahdella tavalla: Joko julkisessa myynnissä, jolloin myyjä maksaa välityspalkkion. Tällöin myyjä saa todennäköisesti useita tarjouksia, mikä voi etenkin pienten metsätilojen osalta johtaa korkeampaan kauppahintaan.

TAI

Asiakkaamme etsii ensisijaisesti yli 50 hehtaarin metsätiloja Kainuun alueelta. Asiakkaamme maksaa metsätilastasi maastotarkistettuun tietoon perustuvan käyvän reilun markkinahinnan. Ostotoimeksiannon tehnyt asiakas maksaa tällöin välityspalkkion, eli säästät välityspalkkion. Voit siis tarjota metsätilaasi suoraan meille, jolloin hinnoittelemme sen ja teemme siitä tarjouksen asiakkaamme puolesta.

Myyntitoimeksiannossa metsätilan välityspalkkiot

Välityspalkkio 3.1 % toteutuneesta kauppahinnasta (sis. ALV 24 %) ja minimipalkkio 1800 €, (sis. ALV 24 %) tai hinta sopimuksen mukaan.

Metsätilan alustava hinta-arvio ilman kustannuksia

Välityspalkkio sisältää
 • Myytävään kohteeseen tutustuminen maastossa toimeksiantosopimuksen teon jälkeen
 • Kohteen valokuvaus markkinointia varten (mahdollisuus ilmakuvaukseen dronella)
 • Kohteen markkinointi ja tarjousten käsittely
 • Kaikki kaupantekoon tarvittavat asiakirjat (sis. kauppakirjan laadinta, kiinteistörekisteriote, lainhuutotodistus, rasitustodistus ja kiinteistörekisterikartta)
 • Kaupantekotilaisuuden järjestämisen
Muut palvelut
 • Kauppakirjan teko 250 € + ALV
 • Kaupantekotilaisuuden järjestäminen 350 € + ALV (sis. kauppakirja, kiinteistörekisteriotteen, lainhuutotodistuksen, rasitustodistuksen, kiinteistörekisterikartan ja kauppatilaisuuden järjestämisen).

OTA YHTEYTTÄ!

Pekka Manninen, MMM, LKV, Julkinen kaupanvahvistaja, p. 044 3141434
pekka.manninen@kajaaninmetsa.fi

Petri Manninen p. 040 017 9112
petri.manninen@kajaaninmetsa.fi