Kiinteistö Sijaintikunta Metsämaan pinta-ala
Metsätila Paltamo n. 2.2 ha

Paltamossa Kivesjärven rantamailla myynnissä pieni, runsaspuustoinen metsätila. Tilan metsät ovat valtaosin luonnontilaisen kaltaisia ja erirakenteisia. Tilan puusto on mitattu maastotöin kesäkuussa 2023.

Kokonaispuusto on n. 520 m³ josta tukkia n. 230 . Tilan metsät ovat kauttaaltaan uudistuskypsiä. Alueet ovat hyväkasvuisia. Rinnemaasto ja järvien läheisyys nostavat tämän alueen kasvultaan Kainuun parhaimpien alueiden joukkoon.

Tila on hyvin saavutettavissa, mutta tien loppupätkä myyntikohteen kohdalla vaatii parantelua ennen käyttöön ottoa.

Tilan kasvupaikat ovat reheviä kangasmaita. Tämä on erinomainen metsäsijoituskohde (runsaat välittömät hakkuumahdollisuudet) tai sitten vain mukava paikka fiilistelyyn ja sopii vaikka oman pienen luonnonsuojelualueen perustamiseen (myyjän ELY-keskukselta saaman selvityksen mukaisesti alue ei täytä METSO-ohjelman kriteereitä).

Tilalla sijaitsee purkukuntoisia rakennuksia. Saunarakennus on hirsirakenteinen, päärakennus on kappaletavarasta tehty rintamamies -tyyppinen talo. Rakennukset ovat korjauskelvottomia. Päärakennuksen katossa on reikä. Rakennuksista ei ole saatavilla rakennuslupadokumentteja, rakennusten aloja ei ole tarkistusmitattu eikä niistä ole teetetty energiatodistusta eikä asbestikartoitusta.

Kulkuoikeudet ovat kunnossa (ks. kiinteistörekisterin karttaote). Tiestö on hyvä ja kestää puun korjuun kuivaan kesäaikaan.

Kiinteistöllä on osuudet yhteisiin alueisiin

1) Yhteinen vesialue 578-876-1-1 Kiehimänsuu-Kivesjärvi-Melalahti
(useassa kunnassa)

Tarjoa viimeistään 31.7 sähköpostilla pekka.manninen@kajaaninmetsa.fi tai yllä olevan “Tee tarjous” -linkin kautta. Tarjoukset käsitellään ensimmäisen kerran 2.8.

Ostajan maksettavaksi tulee kaupanvahvistajan palkkio (120 €), varainsiirtovero (4% kauppahinnasta) sekä lainhuudatusmaksu (151 €).


Kokonais pinta-ala 2.5 ha
Taimikoiden pinta-ala  
Kokonaispuusto 518 m³ 
Kuitupuuta 285 m³
Tukkipuuta
235 m³
Kaava Ei  
Kiinteistövero On Alle 20 €/vuosi
Yksityistiemaksut On Alle 20 €/vuosi
Rasitteet ja rajoitukset On Rautatien suoja-alue, ks. kiinteistörekisteriote
Kiinnitykset ja rasitukset Ei  
Tieoikeudet On Ks. kiinteistörekisterin karttaote
Osuus yhteisiin On Lueteltu yllä
Tätä kohdetta välittää:

Pekka Manninen, MMM, LKV

Pekka Manninen (MMM, LKV, Kaupanvahvistaja)
044 3141434
pekka.manninen@kajaaninmetsa.fi
KAJAANIN METSÄPALVELU LKV

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *