Raivio, Välitalo, Niskala ja Ruskola
205-406-12-1
2; -13-16; -14-7 ja 14-20
Kajaani, Lehtovaara

Kiinteistö Sijaintikunta Metsämaan pinta-ala
Metsätila Kajaani n. 100 ha

Kajaanin Lehtovaaralla hyväkasvuisilla seuduilla sijaitseva tilakokonaisuus, joka sijaitsee pääosin yhdessä, noin 83 hehtaarin palstassa. Loppu pinta-alasta on jakautunut pienempiin palstoihin pääpalstan ympäristöön.

Kasvupaikoiltaan metsät ovat pääasiassa tuoreen kankaan kivennäismaita. 

Marraskuussa 2021 tehdyn maastoarvion (Kajaanin Metsäpalvelu) mukaan tilan kokonaispuusto on 12 550 m³, josta kuitua 7 108 m³ ja 4 644 tukkia  m³.

Kehitysluokkajakauma on herkullinen. Uudistuskypsiä, kuusivaltaisia metsiä on noin 30 hehtaaria ja kasvun eri vaiheissa olevia kasvatusmetsiä noin 62 hehtaaria. Kasvatusmetsät on hoidettu pääosiltaan hyvin. Taimikoita on vain vajaa viisi hehtaaria ja nekin pääosin jo hirviltä karanneita varttuneita T2-männiköitä.

Pääpalstan läpi virtaa joki, jossa majava on nostanut hieman vettä. Pääosin tuhot rajoittuvat vähäpuustoisiin rantametsiin.

Tilalla on runsaat hakkuumahdollisuudet. Uudistuskypsissä metsissä on kerroksellisuutta, mikä mahdollistaa eri kasvatusvaihtoehtoja ja käsittelytapoja. Kasvatusmetsissä on myös jonkin verran harvennusrästejä.

Tilalla sijaitsee purkukuntoisina myytävät rakennukset; vanha hirsitalo, ja piharakennukset. Talossa on peltikatto ja rossipohja. Taloon ei ole tehty kuntotarkastusta.

Tiloilla on paljon osuuksia yhteisiin alueisiin. Ruskola tilaan kuuluu 20m*20m kalastusta varten tarvittava alue Kylkiäisen rannalla.

Tilaan tutustuttaessa auton voi jättää talon pihaan. Pihatie on aurattu. 

Ostajan maksettavaksi tulevat varainsiirtovero (4% kauppahinnasta), lainhuudatuskulu (132 €) ja kaupanvahvistuspalkkio (120 €).


Kokonais pinta-ala 106 ha
Taimikoiden pinta-ala 4.2 ha
Kokonaispuusto 12 550 m³
Kuitupuuta 7 108 m³
Tukkipuuta 4 644m³
Kaava Ei  
     
Rasitteet ja rajoitukset Ei  
Kiinnitykset ja rasitukset Ei  
Tieoikeudet On Ks. kiinteistörekisterin karttaote
Osuus yhteisiin On Ks. kiinteistörekisteriote


Tätä kohdetta välittää:

Pekka Manninen, MMM, LKV

Pekka Manninen (MMM, LKV, Kaupanvahvistaja)
044 3141434
pekka.manninen@kajaaninmetsa.fi
KAJAANIN METSÄPALVELU LKV