Kiinteistö Sijaintikunta Metsämaan pinta-ala
Metsätila Vaala 17.3 ha

Näppärän kokoinen metsätila Vaalan Neittävällä vaikka luontoharrastuksen tukikohdaksi tai omatoimiselle metsänomistajalle sijoituskohteeksi.

Lokakuussa 2021 tehdyn maastoarvion (Kajaanin Metsäpalvelu) mukaan tilan kokonaispuusto on 925m³, josta kuitua 730 m³ ja tukkia 47 m³.

Tilan metsämaat ovat kehitysluokaltaan suurimmaksi osaksi nuoria kasvatusmetsiä. Kasvupaikat ovat pääosin kuivahkoja ja kuivia soistuneita kankaita tai rämeitä.

Kasvupaikat ovat karummasta päästä ja vesitalous haittaa paikoin puiden kasvua. Naapuritiloilla ojituksella puun kasvu on saatu hyvin käyntiin. Paikoin runsaana esiintyvä karhunsammal kielii kaliumin puutteesta. Terveyslannoitus tällä myyntikohteella voisi olla paikallaan.

Kiinteistön läpi kulkevaa voimalinja-aluetta tullaan laajentamaan alustavan arvion mukaan noin 20 metriä. Voimajohtoalueen lunastustoimitusta ei ole vielä tämän kiinteistön ostalta käynnistetty. Uusi omistaja voi esittää lunastustoimituksessa vaatimuksensa lunastettavaa aluetta koskien.

Ostajan maksettavaksi tulevat varainsiirtovero (4% kauppahinnasta), lainhuudatuskulu (132 €) ja kaupanvahvistuspalkkio (120 €).


Kokonais pinta-ala 19.1 ha
Taimikoiden pinta-ala
Kokonaispuusto 925 m³
Kuitupuuta 730 m³
Tukkipuuta 47 m³
Kaava Ei  
     
Rasitteet ja rajoitukset Ei  
Kiinnitykset ja rasitukset Ei  
Tieoikeudet On Ks. kiinteistörekisterin karttaote
Osuus yhteisiin On  Tätä kohdetta välittää:

Pekka Manninen, MMM, LKV

Pekka Manninen (MMM, LKV, Kaupanvahvistaja)
044 3141434
pekka.manninen@kajaaninmetsa.fi
KAJAANIN METSÄPALVELU LKV