Määräala Sijaintikunta Metsämaan pinta-ala
Metsätila Kajaani 5.3 ha

Nyt myynnissä erähenkisen ihmisen unelmapaikka luontoharrastusten tukikohdaksi. Tämä piilopirtti sijaitsee kaukana naapureista, mutta silti kohtuullisen ajomatkan päässä peruspalveluista. Myytävä määräala rajoittuu laajoihin valtionmaihin ja on näin ollen pienriistan metsästäjälle erinomainen kohde. Palsta on niin ikään vuokralla paikallisella metsästysseuralla, ja ostajan kannattaa tiedustella myös mahdollisuutta päästä seuran jäseneksi.

Palstalla sijaitsee vanhoista hirsistä käsin salvettu, korkean rossipohjan päälle rakennettu kamiinalämmitteinen saunamökki. Rakennus- ja huoneistorekisteriotteen mukainen kokonaispinta-ala on 18 m², mutta pinta-alaa ei ole tarkistusmitattu. Mökissä ei ole sähköjä ja veden saa vieressä virtaavasta purosta. Tilaa mökissä on neljälle henkilölle. Pihapiiri on helppohoitoinen ja perille pääsee henkilöautollakin. Pihalle on rakennettu tilava grillikota.

Metsästysaikaan teeret soivat aamuisin palstaan rajautuvalla rimpipintaisella Löytösuolla, joka on myös kesäaikaan linnustoltaan rikas.

Taimikkokuvio tarjoaa mielekästä tekemistä metsänhoitotöistä nauttivalle. Varhaisperkaus on ensi kesänä ajankohtainen. Palstan varttuneet kasvatusmetsät on harvennettu hyvään kasvatusasentoon ja ovat kovassa arvokasvun vaiheessa. Sekapuuna kasvavasta koivusta saa tämän mökin tarpeisiin polttopuut. Kasvupaikat ovat reheviä, mistä kertoo pensaskerroksessa paikoin runsaana esiintyvä korpipaatsama. Metsätalousarvio on tehty kesäkuussa 2021.

Mökkiin on viimevuosina uusittu huopakate. Perustuksena olevat harkkopilarit ovat vuosien saatossa routineet hieman, mikä näkyy myös kuvissa.

Rakennuksesta ei ole teetetty energiatodistusta, kuntotarkastusta eikä asbestikartoitusta. Rakennuksesta eikä sen rakennuspaikasta ole peritty kiinteistöveroa. Myyntikohde on kuuluu Hautakankaan yksityistien tiekuntaan, joka voi vuosittain periä tienhoitomaksun ja perusmaksun.

Ostajan vastattavaksi tulee lainhuudatuskulut (132 €), varainsiirtovero (4% kauppahinnasta) sekä kaupanvahvistajan palkkio (120 €). 

Kohde myydään huutokaupat.com:n kautta. Myyjä pidättää itsellään oikeuden hyväksyä tai hylätä tarjoukset.


Kokonais pinta-ala 5,8 ha
Taimikoiden pinta-ala 1.7 ha
Kokonaispuusto 330 m³
Kuitupuuta 251 m³
Tukkipuuta 70 m³
Kaava   Ei kaavaa
     
Rasitteet ja rajoitukset On Kiinnitetty, myydään velattomana
Kiinnitykset ja rasitukset Ei  
Tieoikeudet On Katso rekisteriotteet
Osuus yhteisiin Ei  


Tätä kohdetta välittää:

Pekka Manninen, MMM, LKV

Pekka Manninen (MMM, LKV, Kaupanvahvistaja)
044 3141434
pekka.manninen@kajaaninmetsa.fi
KAJAANIN METSÄPALVELU LKV